Companii

Mesajul unuia dintre cei mai bogaţi japonezi: Doar o fabrică nu ajută foarte mult ţara. În momentul în care vom face un departament de cercetare, acesta va fi un ajutor solid pentru România

Mesajul unuia dintre cei mai bogaţi japonezi: Doar o...

Autor: Răzvan Botea

25.05.2018, 00:07 3801

Shigenobu Nagamori, 73 de ani, fondatorul grupului industrial Nidec şi unul dintre cei mai bogaţi japonezi, spune că investiţia grupului în producţia de motoare electrice în judeţul Argeş va ajunge la 100 de milioane de euro şi la 2.000 de angajaţi, faţă de 500 de oameni în prezent.  Grupul japonez este proprietarul fostei fabrici Ana Imep, pe care a preluat-o de la omul de afaceri George Copos. 

„Această fabrică este momentan axată pe producţie, însă vom avea aici departament de cercetare, vânzări şi aşa mai departe. Creşterea scalei acestei fabrici nu se poate face fără o întreagă clasă de manageri. Doar o fabrică nu ajută foarte mult ţara. În momentul în care vom face un departament de cercetare, atunci va începe să fie un ajutor solid pentru România“, a spus miliardarul japonez Shigenobu Nagamori, fondator şi CEO al grupului Nidec, în cadrul evenimentului oficial de inauguare a investiţiei japoneze din judeţul Argeş. 

Fabrica de motoare Nidec Global Appliance România (fosta ANA Imep) îşi va dubla producţia până în 2020 şi va ajunge pe termen scurt la 2.000 de angajaţi faţă de 500 în prezent. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO