Companii

Metro merge spre 550 de magazine „La Doi Paşi“

Metro merge spre 550 de magazine „La Doi Paşi“

Autor: Cristina Roşca

07.08.2012, 00:08 1107

Lanţul german Metro Cash&Carry a ajuns la o reţea de peste 300 de magazine în franciză deschise sub sigla "La Doi Paşi", în timp ce alte 250 de unităţi sunt în proces de amenajare.

În primăvara acestui an lanţul de comerţ a anunţat pro­gramul de franciză pentru magazinele din comerţul tra­diţional, atacând astfel o piaţă pe care activează circa 70.000 de jucători, cu afaceri estimate anual la 7 - 8 mld. euro.

"Jumătate dintre cele 300 de magazine deschise sub sigla «La Doi Paşi» se află în mediul rural", spune Adina Tîmplaru, head of corporate communications în cadrul Metro. Comerciantul german a ajuns astfel cu numele "La Doi Paşi" atât în marile oraşe ale României, cât şi comune şi sate din toate colţurile ţării. Astfel, doar în judeţul Bacău sunt deschise 14 astfel de magazine, dintre care unu în oraşul Bacău, iar restul în localităţi mai mici, comune şi sate precum Hermeiuş, Căiuţi.

Metro Cash&Carry atacă astfel o zonă lăsată descoperită de comerţul modern. Singurii jucători moderni care şi-au făcut timid intrarea pe zona rurală sunt Mega Image şi Profi, însă încercările lor sunt abia la început.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO