Companii

Metrorex, companie de stat, impune la licitaţii condiţii imposibil de îndeplinit de firmele româneşti

Metrorex, companie de stat, impune la licitaţii...

Autor: Mirabela Tiron

17.07.2014, 00:06 868
Metrorex cere firmelor care vor să intre în licitaţia pentru 51 de trenuri ca media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani să fie de 340 mil. euro. Doar cinci companii din România, dar din alt domeniu de activitate, îndeplinesc această cerinţă.
 
Metrorex, care va cumpăra 51 de rame noi de metrou pentru magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon în cadrul unui acord-cadru cu o durată de şapte ani, solicită celor care se înscriu la licitaţie să aibă media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 1,5 miliarde de lei (340 de milioane de euro), ceea ce exclude din start companiile locale ce produc material rulant. În România există doar cinci firme care au avut această cifră de afaceri anul trecut, însă niciuna nu are ca domeniu de activitate producţia de material rulant. Doar companiile Arabesque, RCS&RDS, Interagro, Os­car Downstrean şi De­de­man au avut în 2013 o cifră de afaceri de peste 1,5 mi­liarde de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
 
Omul de afaceri Valer Blidar, care deţine fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 60 mil. euro, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, care a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean şi care poate produce trenuri de metrou la Arad, spune că cerinţele Metrorex elimină din start companiile româneşti.   El a cerut anularea acestei licitaţii. În cazul unor astfel de licitaţii companiile care nu îndeplinesc cerinţele tehnice se pot asocia cu o altă firmă pentru a se califica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO