Companii

Metrorex, una dintre cele mai subvenţionate companii de stat, rămâne tot fără profit

Metrorex, una dintre cele mai subvenţionate companii de...

Autor: Andreea Neferu

14.04.2015, 08:15 1749

Metrorex, compania care administrează transportul public subteran din Bucureşti şi care a transportat anul trecut peste 173 de milioane de călători, estimează pentru anul acesta că va obţine profit zero, la fel ca anul trecut, potrivit datelor transmise de Ministerul Transporturilor la solicitarea ZF.

Ultimul an cu pierderi pentru Metrorex a fost 2013, cu un rezultat negativ de 64 de milioane de lei.

Metrorex este una dintre cele mai subvenţionate companii de stat, anul acesta urmând să primească circa 328 de milioane de lei, cu 11% mai puţin ca anul trecut. Compania a mărit la finalul lunii martie tarifele la călătorii cu până la 33%, argumentând această majorare de preţ de asemenea prin faptul că are şi un credit comercial de 165 milioane de lei pentru plata datoriilor restante pe anii 2009 şi 2010 către Alstom, firma care se ocupă cu mentenanţa trenurilor care circulă prin subteranul bucureştean, iar acum trebuie să îl restituie.

Metrorex estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 572 de milioane de lei, similară cu anul trecut, în timp ce cheltuielile pentru investiţii vor creşte cu aproape două treimi, la 1,8 miliarde de lei. Compania anunţa în urmă cu o lună că 99% din investiţiile de anul acesta vor fi finanţate din fonduri europene. Printre proiectele pe care Metrorex le are în prezent în derulare pe bani europeni se numără magistrala de metrou din Drumul Taberei, a cărei construcţie a început în 2011 şi ar urma să se finalizeze în a doua parte a anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO