Companii

Michael Schmidt intră pe piaţa de transport şi logistică cu o companie din Austria

Autor: Bogdan Alecu

01.02.2017, 00:07 1325

Michael Schmidt, omul de afaceri care controlează gru­pul Automobile Bavaria, cu afaceri de 374 mil. euro, a pus bazele unei companii logistice cu sediul în Austria, aceasta urmând a transporta inclusiv piese şi automobile pentru grup, dar şi pentru alte companii.

„În Austria este înfiinţată o companie de transport şi lo­gis­tică care transportă maşinile şi componente din Ger­ma­nia şi Austria spre România - MHS Auto­motive. Compania nu va lucra exclusiv pentru noi, pentru MHS sau Automobile Ba­varia, ci va fi una logistică ce va putea con­tracta şi alte transporturi. Avem deja un depozit logistic în apropiere de Viena, în zona Parndorf. Acum formăm flota de camioane grele, MAN şi vom creşte viteza cu care vom aduce piesele de la marile depozite BMW şi MAN în ate­lierele noastre din România. Mult mai repede decât o fac acum producătorii. Depozitul are acum câteva mii de metri pătraţi. Flota exactă va fi stabilită pe parcurs, dar putem spune că vorbim de multe camioane“, explică Milos Vujanovic, directorul operaţional al grupului Automobile Bavaria.

Michael Schmidt este al doilea antreprenor român din auto care investeşte într-o firmă de transport după Gheor­ghe Dolofan, proprietarul Trust Motors, importatorul Peugeot-Citroën pe piaţa locală. Acesta  a investit în Dolo Trans Olimpic, companie condusă de nepotul său, Cristian Dolofan. Flota sa include 250 de camioane şi transportă ma­şini şi piese pentru Mercedes-Benz România, dar şi pentru Trust Motors şi colaborează cu case de expediţii precum Gefco sau DHL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO