Companii

Micii producători de mobilă încă se bazează pe exporturi, dar încep să se uite şi la clienţii români

Micii producători de mobilă încă se bazează pe...

Autor: Corina Mirea

11.04.2016, 00:04 225
Din mobila care se produce în fabricile româneşti aproximativ 85% pleacă peste graniţe. În topul celor mai mari 500 de de exportatori din România şi-au făcut loc şi 20 de producători locali de mobilă.

Câteva zeci de producători locali şi-au adus la finalul săptămânii trecute paturile, canapelele, dormitoarele şi bucătăriile pe care le fabrică la un târg de mobilă organizat în Capitală, Mobila Expo, organizat în perioada 7-10 aprilie la Romexpo. Cea mai mare parte a fabricilor de profil încă se bazează pe export pentru a supravieţui, însă micii producători spun că a venit timpul să se uite mai atent şi către clienţii de pe plan local, care cer tot mai multe produse „made in Romania“ şi care îşi şi permit să dea acum mai mulţi bani pentru a-şi mobila casele. „Exportăm în jur de 90% din ceea ce producem. Nu ne dorim să mai creştem exporturile pentru că vrem să fim mai cunoscuţi pe plan intern, de aceea şi participăm la târguri de profil. Românii sunt tot mai interesaţi de ceea ce consumă, de la hrană la ceea ce îmbracă şi până la patul în care dorm. Ar fi păcat să nu adresăm mai bine piaţa internă, să nu ducem produsele noastre mai mult în casele românilor“, spune Ileana Blidar, care conduce, alături de soţul ei, fabrica de mobilă de lux din lemn masiv Sarmexin (fosta companie listată Sarmex SA, care s-a reorganizat) din Satu Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO