Companii

Mihai Anghel, cel mai mare exportator român din agrobusiness: „Suntem singura firmă cu capital românesc care face export de cereale, restul au fost distruse“

Mihai Anghel

Mihai Anghel

Autor: Roana Rotaru

29.04.2016, 00:07 4170

Compania de agrobusiness Ce­real­com Dolj, controlată de omul de afa­ceri Mihai Anghel, a trimis anul tre­cut produse agricole de peste 200 mil. dolari pe pieţele externe.

„Exportăm unde gă­sim, de obicei în Orientul Apropiat şi Mijlociu şi în nordul Africii, grâul având cea mai mare pon­dere dintre cerealele ex­por­ta­te. În 2015-2016 am exportat circa 850-900 mii de tone de cereale, ceea ce din punct de vedere valoric în­seam­nă 200 milioane de dolari“, a de­cla­rat pentru ZF Mihai Anghel, pro­prie­tarul companiei Cerealcom Dolj.

În ceea ce priveşte topul celor mai mari exportatori din agrobusi­ness, odată eliminat criteriul „capital ro­mânesc“, vânzările Ceralcom Dolj sunt surclasate de giganţii cu capital stră­in Nidera, ADM, Ameropa, Cargill, Glencore Bunge şi CHS.

„Noi suntem singura firmă cu capital românesc care face export de ce­reale, restul au fost dis­truse. Nu e mo­tiv de bucurie faptul că grosul exporturilor este realizat de către companii străine. Nu e bine deloc“, a spus Mihai Anghel eviden­ţiind faptul că mediul de afaceri românesc ar trebui stimulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO