Companii

Mihai Anghel ridică două silozuri de 8,5 mil. € în Dolj ca să îşi pună la adăpost recoltele

Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj: Sper ca cele două silozuri să fie operaţionale odată cu începutul noului sezon din vara viitoare.

Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj: Sper ca cele două silozuri să fie operaţionale odată cu începutul noului sezon din vara viitoare.

Autor: Gabriel Razi

29.11.2013, 00:08 621

Compania Cerealcom Dolj, deţinută de antreprenorul Mihai Anghel, cu afaceri de 63 de milioane de euro pe an din producţia şi comerţul cu materii prime agricole, ridică două silozuri cu o capacitate de 60.000 de tone fiecare în localităţile doljene Segarcea şi Portăreşti, în imediata apropiere a fermelor de 25.000 de hectare lucrate de companie.

Investiţia totală în acest proiect se ridică la 8,5 milioane de euro, potrivit calculelor ZF, ce au în vedere un cost mediu de 70 de euro/tona instalată. „Este un proiect nou. În apropierea fermelor de la Segarcea şi de la Portăreşti aveam silozuri de capacitate mai mică. Este vorba despre o optimizare a costurilor logistice“, a explicat Mihai Anghel.

Aceste două silozuri vor fi cele mai mari unităţi din reţeaua Cerealcom Dolj, depăşind liderii din acest moment, respectiv silozurile din Băileşti (54.500 de tone), Banu Mărăcine (48.200 de tone) şi Leu (43.800 de tone).

În momentul finalizării acestei investiţii, Cerealcom Dolj îşi va majora capacitatea de stocare din silozuri cu aproape 50%, la aproximativ 370.000 de tone. Compania mai deţine şi magazii orizontale ce pot fi umplute cu până la 150.000 de tone, potrivit statisticii oficiale a Ministerului Agriculturii. Terenurile lui Mihai Anghel produc an de an 120-130.000 de tone de cereale şi seminţe oleaginoase, dar silozurile şi magaziile antreprenorului român sunt încărcate mult peste acest nivel având în vedere şi activităţile din comerţul cu materii prime agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO