Companii

Mihai Miron, şeful Ropharma: Avem în plan achiziţia a cel puţin şapte farmacii. Este un moment bun pentru achiziţii

Mihai Miron

Mihai Miron

Autor: Mirabela Tiron

17.01.2017, 00:05 1085

Cele mai ieftine farmacii sunt în Bucureşti, se vând şi cu 60.000 de euro licenţele, în provincie preţul licenţelor variază între 100.000 de euro şi 300.000 de euro.

Omul de afaceri Mihai Miron, unul dintre cei mai activi antreprenori locali din industria farma care controlează grupul Ropharma, spune că anul trecut a preluat licenţele a şapte farmacii inde­pen­dente din ţară, iar în acest an se uită în continuare la achiziţii, obiectivul fiind să preia cel puţin încă şapte-opt farmacii independente.

„În businessul farmaceutic marjele de profit au scăzut, mulţi jucători care au farmacii indepen­dente sunt în dificultate şi văd vânzarea ca pe o oportunitate, este un mo­ment bun de achi­ziţii. Anul trecut am preluat şapte far­macii inde­pen­dente. Cele mai ieftine licenţe sunt în Bu­cureşti, se vând şi cu 60.000 de euro, în provincie, unde s-a respectat legea, cu o farmacie la 3.500 de locuitori, licenţele se vând cu 100.000 de euro, dar şi cu 250.000 de euro şi chiar 300.000 de euro“, spune Mihai Miron.

Bugetul pentru achi­ziţii al companiei depăşeşte un milion de euro în acest an, dar este în acelaşi timp „flexibil, în funcţie de oportunităţile care apar în piaţă“, spune antreprenorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO