Companii

Mihai Miron turează motoarele unui laborator de producţie din Chişinău pentru a vinde pe piaţa românească

Mihai Miron: Acum avem 60 de oameni, dar probabil că vom merge spre 100 de oameni până la finalul anului.

Mihai Miron: Acum avem 60 de oameni, dar probabil că vom merge spre 100 de oameni până la finalul anului.

Autor: Ioana David

09.09.2014, 00:08 876

Omul de afaceri Mihai Miron, cunoscut prin prisma companiilor pe care le-a dezvoltat în industria de medicamente, Europharm şi Ropharma, are un nou pariu anul acesta, un laborator de producţie la Chişinău (Republica Moldova), de la care aşteaptă o dublare a afacerilor, fiind în curs de autorizare pentru export în România.

„Cifra de afaceri a depăşit un milion de euro, dar a fost o perioadă de res­trişte în Republica Mol­dova şi-a trebuit să-l ţinem low (la dimensiune re­dusă - n.red.)“, a spus Mihai Mi­ron.

Omul de afaceri a investit 2 mil. euro în dezvoltarea afacerii de la Chişinău, care a fost inspectată de Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), etapă necesară pentru a putea exporta pe piaţa românească. Mihai Miron spune că portofoliul Eurofarmaco, compania prin care operează laboratorul, este similar ca număr de produse cu cel al Europharm, prima sa afacere, înainte de a vinde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO