Companii

Mihai Miron va mări reţeaua Ropharma cu încă 24 de farmacii

Mihai Miron. Foto Silviu Matei

Mihai Miron. Foto Silviu Matei

Autor: Ioana David

09.10.2013, 21:29 736

Omul de afaceri Mihai Miron, care controlează compania Ropharma cu afaceri în distribuţia şi retailul de medicamente, spune că reţeaua pe care o deţine ar putea ajunge la 150 de unităţi la finalul anului 2014, în prezent având aproximativ 126 de puncte de lucru.  „Ne dorim ca până la sfârşitul anului (2013 – n.red.) să mai achiziţionăm încă cinci farmacii.“

Ropharma, companie cu afaceri de 206,3 mil. lei (47 mil. euro) în primele şase luni ale acestui an, se află pe locul cinci în topul celor mai mari reţele de farmacii (potrivit datelor din raportul semestrial) şi pe nouă în distribuţia farma.

Extinderea Ropharma se înscrie în tendinţa generală din retailul de medicamente, toate marile reţele fiind interesate de dezvoltare.  Miron este unul dintre cei mai vechi in­vestitori din piaţa farma, fiind fondatorul Europharm,  com­panie pe care a vândut-o către GlaxoSmithKline.

Odată cu anunţul britanicilor că vor să vândă fabrica, iar dacă nu reuşesc acest lucru vor să o închidă, Miron a spus că explorează posibilitatea de a cumpăra unitatea de producţie şi că i-ar plăcea să-şi continue visul din tinereţe.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO