Mihai Păduroiu, CBRE: Clădirile de birouri cu facilităţi speciale pentru angajaţi sau cele care au în apropiere rezidenţial câştigă teren

20 sep 2017 Autor: Bogdan Alecu

♦ Competiţia pentru angajaţi, în special în sectorul IT&C, determină companiile să fie mult mai atente cu birourile pe care le contractează. Şi din acest motiv, mai bine de jumătate din birourile contractate în primele opt luni ale anului au fost realizate de companii din IT sau telecom.

„Companiile se uită din ce în ce mai mult la zonă, la specificaţiile tehnice şi la mixul de retail din veci­nătate. Angajatorii în­cearcă să îşi atragă şi să îşi păstreze forţă de muncă prin diferenţiatori care au un imediat impact asupra angajaţilor şi aceste lucruri contează deja foarte mult pentru angajaţi“, explică Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transactions, Office, în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

El spune că pe lângă proiectele de tipul mixed-use (office & retail/rezidenţial), se aşteaptă să apară din ce în ce mai multe proiecte cu facilităţi speciale pentru angajaţi. Spre exemplu, deja se construieşte complexul de clădiri de birouri Campus 6, dezvoltat de Skanska, în zona Politehnica, care va beneficia de o pistă de alergare la înălţime. 

„După perioada în care s-au dezvoltat proiecte de birouri în proximitatea mall-urilor, estimăm că în viitorul apropiat va creşte numărul proiectelor de tipul mixed use - Office&Rezidenţial. În acest moment este în construcţie un astfel de proiect, dezvoltat de Vastint, în aproprierea staţiei de metrou de la Timpuri Noi“, a spus Mihai Păduroiu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Mihai Păduroiu
, CBRE
, birouri
, cladiri
, facilităţi speciale
, rezidential
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide