Companii

Mihai Păduroiu, CBRE: Clădirile de birouri cu facilităţi speciale pentru angajaţi sau cele care au în apropiere rezidenţial câştigă teren

Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transactions, Office, în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE: Din datele noastre, aproximativ 30% din suprafaţa toatală a fost preînchiriată.

Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transactions, Office, în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE: Din datele noastre, aproximativ 30% din suprafaţa toatală a fost preînchiriată.

Autor: Bogdan Alecu

20.09.2017, 00:07 656

♦ Competiţia pentru angajaţi, în special în sectorul IT&C, determină companiile să fie mult mai atente cu birourile pe care le contractează. Şi din acest motiv, mai bine de jumătate din birourile contractate în primele opt luni ale anului au fost realizate de companii din IT sau telecom.

„Companiile se uită din ce în ce mai mult la zonă, la specificaţiile tehnice şi la mixul de retail din veci­nătate. Angajatorii în­cearcă să îşi atragă şi să îşi păstreze forţă de muncă prin diferenţiatori care au un imediat impact asupra angajaţilor şi aceste lucruri contează deja foarte mult pentru angajaţi“, explică Mihai Păduroiu, Head of Advisory&Transactions, Office, în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

El spune că pe lângă proiectele de tipul mixed-use (office & retail/rezidenţial), se aşteaptă să apară din ce în ce mai multe proiecte cu facilităţi speciale pentru angajaţi. Spre exemplu, deja se construieşte complexul de clădiri de birouri Campus 6, dezvoltat de Skanska, în zona Politehnica, care va beneficia de o pistă de alergare la înălţime. 

„După perioada în care s-au dezvoltat proiecte de birouri în proximitatea mall-urilor, estimăm că în viitorul apropiat va creşte numărul proiectelor de tipul mixed use - Office&Rezidenţial. În acest moment este în construcţie un astfel de proiect, dezvoltat de Vastint, în aproprierea staţiei de metrou de la Timpuri Noi“, a spus Mihai Păduroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO