Companii

Miliardarii lumii. Ce afaceri au în România: astăzi, Dieter Schwarz, proprietarul magazinelor Lidl şi Kaufland

Dieter Schwarz

Vârstă: 77 de ani

Avere (Forbes): 17 miliarde dolari

Sursă avere: retail. A moştenit grupul de comerţ Schwarz Gruppe, care are în portofoliu lanţurile Lidl şi Kaufland. Pe piaţa locală cele două au afaceri cumulate de circa 3,5 mld. euro şi peste 300 de magazine.

Alte informaţii: Este căsătorit de mai bine de 50 de ani şi are două fiice.

Dieter Schwarz Vârstă: 77 de ani Avere (Forbes): 17 miliarde dolari Sursă avere: retail. A moştenit grupul de comerţ Schwarz Gruppe, care are în portofoliu lanţurile Lidl şi Kaufland. Pe piaţa locală cele două au afaceri cumulate de circa 3,5 mld. euro şi peste 300 de magazine. Alte informaţii: Este căsătorit de mai bine de 50 de ani şi are două fiice.

Autor: Cristina Roşca

14.04.2017, 17:46 5183

Numele lui Dieter Schwarz poate nu spune mare lucru, însă există puţină lume care să nu cunoască magazinele Lidl şi Kaufland al căror proprietar este. Grupul Schwarz care controlează cele două reţele este, potrivit ultimelor date, cel mai mare retailer european, cu afaceri de circa 90 mld. euro anual. De altfel, într-o industrie dominată de giganţi financiari şi listări la bursă, grupul Schwarz este una dintre puţinele afaceri de familie rămase. Fondat în anii ’30 de Josef, tatăl lui Dieter Schwarz, grupul Schwarz are planuri ambiţioase, în perioada următoare fiind pe listă mai mule pieţe din Europa, dar şi SUA unde Lidl îşi va face intrarea oficială în 2018. Cu o avere estimată la 17 mld. dolari, Dieter Schwarz (77 de ani) este al 53-lea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului realizat de revista americană Forbes. În Germania el este al şaselea cel mai bogat om, potrivit aceluiaşi clasament în care îşi face loc un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO