Miliardarii lumii. Ce afaceri au în România: astăzi, Dieter Schwarz, proprietarul magazinelor Lidl şi Kaufland

14 apr 2017 Autor: Cristina Rosca

Dieter Schwarz

Vârstă: 77 de ani

Avere (Forbes): 17 miliarde dolari

Sursă avere: retail. A moştenit grupul de comerţ Schwarz Gruppe, care are în portofoliu lanţurile Lidl şi Kaufland. Pe piaţa locală cele două au afaceri cumulate de circa 3,5 mld. euro şi peste 300 de magazine.

Alte informaţii: Este căsătorit de mai bine de 50 de ani şi are două fiice.

Numele lui Dieter Schwarz poate nu spune mare lucru, însă există puţină lume care să nu cunoască magazinele Lidl şi Kaufland al căror proprietar este. Grupul Schwarz care controlează cele două reţele este, potrivit ultimelor date, cel mai mare retailer european, cu afaceri de circa 90 mld. euro anual. De altfel, într-o industrie dominată de giganţi financiari şi listări la bursă, grupul Schwarz este una dintre puţinele afaceri de familie rămase. Fondat în anii ’30 de Josef, tatăl lui Dieter Schwarz, grupul Schwarz are planuri ambiţioase, în perioada următoare fiind pe listă mai mule pieţe din Europa, dar şi SUA unde Lidl îşi va face intrarea oficială în 2018. Cu o avere estimată la 17 mld. dolari, Dieter Schwarz (77 de ani) este al 53-lea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului realizat de revista americană Forbes. În Germania el este al şaselea cel mai bogat om, potrivit aceluiaşi clasament în care îşi face loc un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.04.2017

 
Cuvinte cheie:
lidl
, magazine
, kaufland
, proprietar
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide