Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Emmanuel Besnier, proprietarul Albalact, Covalact şi LaDorna

21 apr 2017 Autor: Cristina Rosca

Numele lui Emmanuel Besnier nu spu­nea foarte multe în România până în ur­mă cu circa un an. Antreprenorul fran­cez a ajuns în prim-plan după ce a cum­pă­rat anul trecut Albalact, liderul pie­ţei lo­ca­le de lactate. El a plătit peste 70 de mi­lioa­ne de euro pentru a prelua produ­că­to­rul laptelui Zuzu şi al brânzeturilor Ra­răul. Aceasta nu era însă prima mutare a fran­ce­zului care în 2008 cumpărase busi­nes­sul LaDorna de la antreprenorul Jean Valvis, într-o tran­zacţie evaluată şi atunci la câteva zeci de milioane de euro. Din 2008 până în prezent Besnier a restruc­tu­rat busi­nes­sul LaDorna şi a închis o parte din unităţile de producţie.

Planurile francezului pentru Româ­nia nu s-au oprit însă la cele două com­pa­nii, astfel că în urmă cu câteva luni gi­gan­tul francez Lactalis pe care-l con­trolează fa­milia Besnier a mai preluat şi Co­valact, un alt jucător de top de pe pia­ţa româ­neas­că a lactatelor. O tranzacţie, o mu­tare de 40-50 mil. euro pentru care fran­ce­zii încă aşteaptă ok-ul Consiliului Con­cu­renţei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
albalact
, romania
, afaceri
, miliardari
, proprietar
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide