Companii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Emmanuel Besnier, proprietarul Albalact, Covalact şi LaDorna

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi,...

Autor: Cristina Roşca

21.04.2017, 00:04 893

Numele lui Emmanuel Besnier nu spu­nea foarte multe în România până în ur­mă cu circa un an. Antreprenorul fran­cez a ajuns în prim-plan după ce a cum­pă­rat anul trecut Albalact, liderul pie­ţei lo­ca­le de lactate. El a plătit peste 70 de mi­lioa­ne de euro pentru a prelua produ­că­to­rul laptelui Zuzu şi al brânzeturilor Ra­răul. Aceasta nu era însă prima mutare a fran­ce­zului care în 2008 cumpărase busi­nes­sul LaDorna de la antreprenorul Jean Valvis, într-o tran­zacţie evaluată şi atunci la câteva zeci de milioane de euro. Din 2008 până în prezent Besnier a restruc­tu­rat busi­nes­sul LaDorna şi a închis o parte din unităţile de producţie.

Planurile francezului pentru Româ­nia nu s-au oprit însă la cele două com­pa­nii, astfel că în urmă cu câteva luni gi­gan­tul francez Lactalis pe care-l con­trolează fa­milia Besnier a mai preluat şi Co­valact, un alt jucător de top de pe pia­ţa româ­neas­că a lactatelor. O tranzacţie, o mu­tare de 40-50 mil. euro pentru care fran­ce­zii încă aşteaptă ok-ul Consiliului Con­cu­renţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO