Companii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România: astăzi, Petr Kellner, fondatorul fondului de investiţii PPF

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România: astăzi,...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2017, 20:53 1150

Petr Kellner este, la cei 52 de ani ai săi, cel mai bogat om din Cehia, cu o avere de 12,2 mld. dolari construită în principal în domenii precum bancar, asigurări şi imobiliare, dar nu numai.

După valoarea averii sale, el este de departe cel mai bogat om din Cehia şi ocupă poziţia 105 la nivel mondial în clasa­mentul realizat de revista ame­ricană Forbes pentru 2017.

În clasament îşi mai fac loc doar alţi cinci cehi şi un singur român, Ion Ţiriac, pe poziţia 1.795. Topul este condus de Bill Gates (Microsoft), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) şi Jeff Bezos (Amazon).

„Cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, a intrat în business la începutul anilor ’90, când vindea produse de pape­tărie şi birotică. Apoi a împru­mutat 1 milion de dolari şi a pus bazele unui fond de investiţii pe care l-a folosit pentru a cumpăra un pachet majoritar de acţiuni în cadrul celui mai mare asigurator din Cehia în momentul privatizării acestuia“, scrie Forbes. Acum, prin PPF el este un jucător care investeşte în domenii variate, de la bancar şi asigurări la telecom, energie şi imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO