Companii

Miliardarul Richard Branson: La Bucureşti am auzit una dintre cele mai scandaloase idei de afaceri

Miliardarul Richard Branson: La Bucureşti am auzit una dintre cele mai scandaloase idei de afaceri

Autor: Adelina Mihai

10.05.2012, 12:40 33040

După căderea comunismului, România a devenit cunoscută pentru gravele probleme precum numărul mare de orfani neglijaţi. Este grozav să vezi cum ţara s-a dezvoltat atât de bine acum şi m-am bucurat să întâlnesc atât de mulţi oameni minunaţi, scrie Richard Branson, 61 de ani, pe blogul său.

Richard Branson a fost ieri prezent la un eveniment pe tema leadershipului la Sala Palatului din Capitală, unde, timp de 45 de minute, a răspuns la întrebările adresate de Robin Sharma, un expert în leadership, dar şi ale unor manageri români care au participat la evenimentul care a reuşit să reunească peste 2.500 de oameni.

"Fiecare român are o nouă idee antreprenorială. Un tânăr insistent chiar a venit cu mine în maşină, în drumul spre aeroport, pentru a-mi împărtăşi ideea.

El avea 22 de ani şi şi-a scris deja autobiografia. A printat 100 de copii ale cărţii sale şi a vrut să le vândă unui număr de 100 de antreprenori din toată lumea. Intenţiona să vândă fiecare copie la preţul de 1,2 milioane de dolari.

I-am spus că îi admir obrăznicia, dar probabil că va trebui să îşi regândească ideea de afaceri. În orice caz, mă voi uita puţin prin cartea sa. Aceasta este cu siguranţă una dintre cele mai scandaloase sugestii pe care le-am primit vreodată!

De asemenea, ne-am întânit în România cu Sony Mordechai, un cetăţean român care va călători cu noi în spaţiu prin intermediul Virgin Galactic (prima firmă privată care se ocupă de turism spaţial, care duce clienţii-pasageri în călătorii în spaţiul suborbital- n.red.). A rămas destul timp pentru câteva discuţii interesante cu mulţi tineri români, astfel încât am strâns mulţi bani pentru Virgin Unite (fundaţia caritabilă a Virgin Group- n.red.)".

Richard Branson, 61 de ani, fondatorul Virgin Group, un "imperiu" care cuprinde 300 de companii cu activităţi în domenii precum transportul aerian sau feroviar, are o avere estimată la peste 4 miliarde de dolari anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO