ZF 24

Militari Residence, prima „suburbie“ a Capitalei cu 10.000 de locuitori

Proiectul Militari Residence este format din 40 de blocuri cu peste 4.000 de apartamente. Foto: Victor Ciupuliga

Proiectul Militari Residence este format din 40 de blocuri cu peste 4.000 de apartamente. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Cristi Moga

04.04.2014, 00:07 22255

Ansamblul Militari Residence, dezvoltat de oamenii de afaceri Constantin Căpăţână şi Iulian Robu în spatele magazinelor Auchan şi Metro din vestul Capitalei, pe raza comunei Chiajna, este prima „suburbie“ a Bucureştiului ce a ajuns să cuprindă 10.000 de locuitori, echivalentul unor oraşe precum Găeşti sau Haţeg.

Proiectul format din 40 de blocuri cu peste 4.000 de apartamente a fost construit în special în ultimii patru-cinci ani, în plină criză, dar a reuşit să atragă clienţi prin preţurile care au ajuns în prezent la circa 700-800 euro/metrul pătrat, comparabile cu cele ale apartamentelor vechi din Bucureşti.

„În 2010, când m-am mutat eu, erau doar patru blocuri finalizate. Acum, nu ne mai convine mie şi mai multor vecini deoarece stăm prea înghesuiţi“, spune unul dintre locatarii proiectului, nemulţumit de faptul că în dreptul apartamentului său a mai fost construit un bloc care l-a lăsat fără soare şi „privelişte“. Între unele blocuri distanţa nu este mai mare de 12 metri, iar maşinile parcate de o parte şi de alta a aleilor micşorează şi mai mult spaţiul circulabil.

„Proiectul este liniştit, sunt multe familii cu copii, dar seara nu prea se găsesc locuri de parcare“, spune şi o vânzătoare de la un magazin din proiect.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO