Companii

Ministerul Energiei va schimba selecţia managerilor privaţi la companiile de stat: Până acum sistemul a fost "la vremuri noi, tot noi"

Ministerul Energiei va schimba selecţia managerilor...

Autor: Radu Bostan

10.09.2015, 14:48 750

Ministerul Energiei pregăteşte un sistem nou de selecţie a conducerii companiilor din portofoliu, pentru a înlocui OUG 109/2011 ce reglementează guvernanţa corporativă la companiile de stat, care doar a perpetuat sistemul "la vremuri noi, tot noi".

"Ordonanţa 109 şi-a demonstrat limitele. Lucrăm la un nou proiect care vizează implementarea reală a guvernanţei corporative la companii. Până acum sistemul a fost «la vremuri noi, tot noi»", a declarat Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei, într-o conferinţă.

Badea a făcut această afirmaţie ca răspuns la întrebarea ZF dacă statul are în vedere selectarea unor administratori independenţi, din afara sistemului, pentru a-i înlocui pe acei membri de CA care sunt angajaţi ai ministerelor sau agenţiilor guvernamentale prin care statul îşi administrează participaţiile.

De exemplu, boardurile Nuclearelectrica (SNN) şi Romgaz (SNG) sunt conduse de directori din cadrul Ministerului Economiei şi, respectiv, Ministerului Energiei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO