Companii

Ministerul Energiei vrea un vicepreşedinte BCR să intre în conducerea Romgaz

Ministerul Energiei vrea un vicepreşedinte BCR să intre...

Autor: Roxana Pricop

17.07.2014, 11:43 1220

Sergiu Cristian Manea, vicepreşedinte executiv pe corporate banking şi pieţe de capital la BCR, este susţinut de Departamentul pentru Energie pentru locul de membru în Consiliul de Administraţie de la Romgaz rămas liber după demisia lui Adrian Volintiru.

Acţionarii companiei vor vota propunerea în AGA din 30 iulie. Mandatul lui Manea va fi valabil până în mai 2017.

Sergiu Manea a preluat în octombrie 2013 toate responsabilităţile de pe zona corporate la BCR. El a venit la BCR în aprilie 2012, după ce anterior a lucrat la compania austriacă independentă de asset management Ithuba Capital, unde era partener din 2010, după cinci ani în care lucrase pentru grupul UniCredit, iar anterior pentru ABN Amro.

Pe 30 iulie, acţionarii Romgaz vor vota şi propunerea de acordare a unei remuneraţii variabile suplimentare membrilor CA în funcţie de performanţa acţiunilor Romgaz.

Actualii membri ai consiliului de administraţie sunt Aurora Negruţ (preşedinte), director în Ministerul Economiei, Ecaterina Popescu, directorul general al Chimforex, directorul general al Romgaz Virgil Metea, Maria Jansen Petrus Antonius şi David Klingensmith.

Compania, care a fost listată anul trecut pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra, este controlată de statul român, cu o deţinere de 70%. Fondul Proprietatea deţine un pachet de 10% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO