Companii

Ministerul Finanţelor: Nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacşişului în acest moment

Ministerul Finanţelor: Nu există un proiect sau un...

Autor: Roxana Rosu

16.10.2017, 15:04 185

Ministerul Finanţelor Publice nu are niciun proiect de lege sau draft de proiect cu privire la impozitarea bacşişului în acest moment, instituţia menţionând că  regimul fiscal al acestor sume acordate de persoane fizice este deja reglementat.

”În legătură cu impozitarea bacşişului evidenţiem faptul că, regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse. Precizăm că nu au fost iniţiate încă alte discuţii sau întâlniri referitoare la acest subiect”, arată comunicatul Finanţelor.

În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici şi-au exprimat dorinţa revenirii la reglementări privind evidenţa contabilă şi modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO