Companii

Ministerul Sănătăţii ţine evidenţia vaccinărilor într-un registrul online

Autor: Ioana David

01.09.2011, 17:06 166

Ministerul Sănătăţii va ţine evidenţa tuturor vaccinărilor realizate de medicii de familie, cei din maternityătţI şI cei din cabinete şcolare, prin intermendiul unui registru electronic lansat astăzi.

"Registrul Unic de Vaccinări ne va asigura o imagine clară a modalităţii de vaccinare şi un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnică de date, on-line, la nivel naţional, privind vaccinările copiilor şi adolescenţilor din România, structurată pe înregistrări individuale, cu asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal", a declarat Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii.

Ministerul precizează că introducerea datelor în Registru se va face în etape. Până la data de 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligaţia de a introduce datele prevăzute de Registrul Unic de Vaccinări pentru toţi copiii născuţi începând cu data de 1 septembrie 2007, înscrişi pe listele proprii, urmând ca după această dată raportarea să se realizeze în timp real.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO