Companii

Ministrul Transporturilor: Nu avem motive să punem o taxă pe nişte autostrăzi pe care le facem din bani europeni

Ministrul Transporturilor: Nu avem motive să punem o taxă pe nişte autostrăzi pe care le facem din bani europeni

Foto: Valeriu Tanasoff

Autor: Mediafax

05.06.2012, 16:44 1422

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că ministerul pe care îl conduce "nu are motive" să introducă o taxă pe autostrăzile care sunt realizate din bani europeni, cu o contribuţie mică de la bugetul de stat.

Întrebat dacă Ministerul Transporturilor intenţionează să introducă în viitor o taxă după finalizarea autostrăzilor aflate în execuţie, Ovidiu Silaghi a răspuns că ministerul "nu are motive" să facă acest lucru deoarece acestea sunt realizate cu bani europeni şi cu o contribuţie mică de la bugetul de stat.

"Nu avem motive să punem o taxă pe nişte autostrăzi pe care le facem din bani europeni cu o contribuţie mică de la bugetul de stat. Chiar nu avem motive. Motive am putea avea eventual la Autostrada Bechtel, dar nici acolo nu o să aplicăm pentru că ar fi o discriminarea ca pe porţiunea de autostradă făcută pe bani europeni să nu punem taxă, iar pe această porţiune să punem taxă", a afirmat Silaghi.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, s-a aflat, marţi, într-o vizită în judeţul Alba, el inspectând şantierul lotului 1 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu.

El a discutat cu reprezentanţii firmei de construcţii implicate în proiect, care i-au prezenta stadiul lucrărilor.

Lotul 1 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu are o lungime de peste 24 de kilometric şi este realizată de SC Strabag SRL.

Valoarea investiţiei este de peste 166 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO