Companii

Mişcare strategică a lui Sorin Minea: magazinele Angst vor purta şi numele Carrefour

Magazinele Angst vor purta şi numele Carrefour

Autor: Liviu Iancu

19.09.2011, 14:49 2263

Magazinele Angst vor purta şi numele Carrefour Market, după ce firma românească a semnat un contract de franciză cu retailerul francez, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din piaţa de retail.

Contactat de MEDIAFAX, Sorin Minea (foto), proprietarul Angst, a refuzat să comenteze informaţia. Reprezentanţii Carrefour nu au putut fi contactaţi.

Potrivit surselor, magazinele vor păstra şi numele Angst alături de Carrefour Market.

Minea a declarat în luna aprilie pentru MEDIAFAX că Angst intenţionează să deschidă în acest an până la zece magazine şi estimează o creştere a afacerilor cu 10%, de la 62 milioane de euro în 2010, pe fondul extinderii reţelei.

Reţeaua Angst este formată din 27 de magazine, după ce pe parcursul anului trecut a deschis şapte unităţi şi a închis cinci din zone neprofitabile.

Grupul Carrefour a intrat pe segmentul de supermarketuri odată cu achiziţionarea firmei Artima, la sfârşitul lui 2007, reţea care deţinea 21 de magazine în vestul României.

În cursul anului 2008, Carrefour a remodelat toate supermarketurile şi le-a rebranduit Carrefour Express. Ulterior, numele acestora a fost schimbat în Carrefour Market, retailerul francez deţinând aproape 40 de astfel de unităţi la nivel naţional.

Carrefour este prezent în România de peste zece ani, fiind cel mai mare operator de hipermarketuri pe plan local, cu 23 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO