Companii

Mittal are comenzi pentru 29 de „case de criza" de 55.000 €

13.08.2009, 16:58 108

ArcelorMittal Construction (AMC) Romania, divizia producatoare de materiale de constructii metalice a grupului indian ArcelorMittal, are in prezent comenzi pentru 29 de case pe structura metalica, al caror pret se ridica la 400 de euro pe metru patrat.

Valoarea comenzilor se ridica astfel la peste 1,6 mil. euro, in conditiile in care pretul casei este de aproxiamtiv 400 euro/mp, iar suprafata medie variaza intre 135 si 140 mp. Pretul de achizitie nu include insa terenul si nici racordarea locuintei la utilitati. Termenul de livrare al casei este de doar doua saptamani, in timp ce executia locuintei se realizeaza in mai putin de doua luni.

„Am primit deja cereri pentru 20 de case pe structura metalica, iar acestea se afla in diverse stadii de contractare si de executie. Cei care contracteaza astfel de proiecte sunt inca in perioada de obtinere a autorizatiilor. Noi oricum putem livra o astfel de casa in maximum doua saptamani", a declarat Alex Olteanu, directorul general al diviziei Armat din cadrul gruplui AMC Romania, specializata in constructia de structuri metalice. In plus fata de acestea, compania mai are alte 9 comenzi de onorat, contractarile fiind deja finalizate.

In ultimele doua luni, de cand AMC a lansat conceptul de casa pe structura metalica, divizia Armat a livrat pe piata locala trei astfel de locuinte, valoarea livrarilor ridicandu-se la circa 170.000 de euro. Oficialii AMC apreciaza ca reactia pietei dupa lansarea conceputului de casa metalica a fost una pozitiva, dezvoltatorii imobiliari fiind intresati de acest proiect.

„Reactia pietei a fost una nesperat de buna avand in vedere conjunctura economica actuala. Un argument pentru dezvoltatori este usurinta in urmarirea costurilor de executie, dar cel hotarator este evident costul accesibil, de circa 400 euro pe metru patrat, livrare la cheie", a explicat Olteanu.

Olteanu a mai adaugat ca AMC se afla in discutii cu diferiti dezvoltatori imobiliari si ca promovarea conceputului de casa pe structura metalica se realizeaza intr-o prima faza in cadru restrans, prin discutii cu specialistii.

„Deja avem discutii cu diversi dezvoltatori imobiliari pentru casa pe structura metalica a Armat. Negocierile cu acestia sunt de lunga durata, insa promovarea sistemului presupune si informarea acestora. In aceasta faza, promovarea se face in randul specialistilor, pentru ca dorim ca acestia sa inteleaga sistemul", a incheiat Olteanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO