Companii

Modatim a finalizat a doua cladire de birouri

18.02.2009, 19:07 61

Producatorul de confectii Modatim a finalizat in Timisoara, prin intermediul firmei Modatim Investment, cea de-a doua cladire de birouri din parcul de afaceri pe care il dezvolta pe terenul fabricii.

Printre chiriasii cladirilor Modatim se numara companii precum Alcatel Lucent, Deloitte, Ciao, Autoliv, NNDKP sau Pro TV. Cele doua cladiri au o suprafata inchiriabila de 16.500 de metri patrati si sunt primele dintr-o serie de cinci pe care compania le dezvolta pe terenul din apropierea Pietei 700 din Timisoara.
Compania va continua dezvoltarea parcului, cea de-a treia cladire, cu o suprafata de 9.000 de metri patrati, urmand a fi livrata in luna aprilie a anului viitor.
"Mai avem spatii comerciale disponibile, dar birourile sunt ocupate complet in primele doua cladiri. Este complet neinteresant in momentul de fata sa vindem deoarece tranzactii vor fi facute doar cu active distressed (ale unor proprietari aflati in dificultati financiare - n.r.) si nu este cazul nostru. Am inceput lucrarile la cea de-a treia cladire care va fi realizata din surse proprii, dar si printr-un credit bancar pe care il negociem in prezent", a declarat Ovidiu Sandor, presedintele firmei Modatim Investments.
Investitia in primele doua cladiri s-a ridicat la 18 milioane de euro, in timp ce realizarea celui de-al treilea imobil va implica investitii de aproximativ 15 milioane de euro, a mai spus reprezentantul Modatim. Pentru dezvoltarea primelor etape ale parcului de afaceri, Modatim a beneficiat de un credit din partea bancii austriece Investkredit, subsidiara a grupului Volksbank.
Potrivit lui Ovidiu Sandor, nivelul mediu al chiriilor este de 16 euro/metrul patrat, astfel ca veniturile Modatim din inchirierea primelor doua cladiri ar putea depasi nivelul de trei milioane de euro anual. In aceste conditii, firma si-ar putea recupera investitia in sase ani daca va decide pastrarea cladirilor in portofoliu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO