Companii

Mogulii mallurilor, Popoviciu si Adamescu, au incasat 50 mil. euro din chirii la Baneasa si Unirii

Mogulii mallurilor, Popoviciu si Adamescu, au incasat 50 mil. euro din chirii la Baneasa si Unirii
15.07.2010, 23:50 52

Centrele comerciale deţinute Gabriel Popoviciu şi Dan Adamescu,doi dintre cei mai puternici oameni de afaceri români, auînregistrat în 2009 cele mai mari venituri din chirii, Popoviciuîncasând 31 mil. euro pentru proiectul din Băneasa, în timp ceproiectele Unirea din Bucureşti şi Braşov i-au adus lui Adamescu 23mil. euro în cel mai greu an pentru economie din ultimuldeceniu.
Pe următoarele locuri în topul încasărilor, potrivit calculelor ZF,se situează mallurile deţinute de compania Anchor Grup - PlazaRomânia şi Bucureşti Mall. "Este clar că cele patru proiecte suntcele mai mature şi mai sustenabile, mallurile care au atins vitezade croazieră şi nu au avut pierderi importante nici în perioada decriză. Chiar dacă le-au mai plecat din chiriaşi, au reuşit de celemai multe ori să îi înlocuiască din mers şi să continue să încasezebani din chirii", apreciază Luiza Moraru, head of retail departmentîn cadrul firmei de consultanţă imobiliară CB Richard EllisEurisko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO