Companii

Morgan Stanley îşi reduce portofoliul la bursă. „Urmărim cu atenţie riscurile politice şi economice în creştere“

Morgan Stanley îşi reduce portofoliul la bursă....

Autor: Liviu Popescu

14.03.2018, 00:07 15429

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiţii la nivel mondial, care gestionează active de circa 2.000 mld. dolari, adică de zece ori cât produce întreaga economie românească într-un an, şi-a redus expu­ne­rea la BVB cu 9 mil. dolari în S2/2017.

Doar două dintre pieţele de frontieră pe care americanii sunt prezenţi, respectiv România şi Kenya, oferă motive de îngrijorare pentru Morgan Stanley. „Urmărim cu atenţie riscurile politice şi economice în creş­tere din România. Consi­derăm că povestea macroeco­no­mi­că a României a atins un punct de inflexiune, în care creş­te­rea va încetini pe măsură ce politica monetară şi cea fis­ca­lă vor deveni mai contra­dic­to­rii“, se arată la pagina 3 a ra­por­tu­lui Morgan Stanley cu privire la evoluţiile pieţelor de frontieră.

La finele anului 2017, acţiunile BRD şi Banca Transilvania reprezentau 3,7% din portofoliul pieţelor de frontieră al Morgan Stanley, faţă de 5,3% în iunie 2017.

România este astfel sub Bangladesh (5,4%), Nigeria (5,6%) în portofoliul uneia dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO