Companii

Motorul principal al economiei: România produce maşini şi componente auto de 30 miliarde de euro, adică 14% din PIB

Motorul principal al economiei: România produce maşini...

Autor: Bogdan Alecu

09.12.2019, 00:07 7129

Cifra de afaceri a industriei auto locale, valoare care include businessul Dacia, al Ford şi al celor peste 400 de pro­ducători de componente, va urca cu 5,2% în 2019 faţă de 2018, la 30 mld. euro, potrivit datelor Asociaţiei Constructo­rilor de Automobile din România (ACAROM). Ritmul de creştere este unul mai mic faţă de cel din 2018 vs. 2017, în condiţiile în care 2018 a fost primul an întreg de producţie pentru uzina Ford de la Craiova, mo­tivul pentru care şi creşterea a fost anterior atât de puternică.

„Cifra de afaceri a industriei auto din ţară va tinde în 2019 spre 30 de miliarde de euro, adică 14% din PIB, ceea ce conferă acestei industrii etichetă de motor principal al eco­nomiei naţionale“, a declarat Gabriel Sicoe, preşedin­tele ACAROM. El a subliniat că tocmai pentru a susţine în continuare industria auto, este nevoie în continuare de programele Rabla, pentru a curăţa parcul auto de maşinile vechi şi a încuraja achiziţia de maşini noi, dar şi Rabla Plus pentru a încuraja achiziţia de maşini electrice - acestea având cel mai puternic impact asupra reducerii semnificative a poluării. Cei mai mari jucători din industrie sunt Dacia, cu afaceri de peste 5 mld. euro, Ford Româ­nia care a trecut de 2 mld. euro, dar şi Grupul Continental, cu afaceri de 2,9 mld. euro sau Star Assembly, divizia Daimler care produce cutii de viteze la Sebeş de 1,5 mld. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO