Companii

Murfatlar: Exporturile de vin cresc datorită pieţelor emergente

Murfatlar: Exporturile de vin cresc datorită pieţelor...

Autor: Cristina Roşca

19.10.2015, 00:07 1044
Producătorul de vin Mur­fatlar, liderul pieţei de profil după cifra de afaceri din 2014, trimite la export circa 20% din producţie, însă vrea să majoreze livrările la extern, atât prin consolidarea pe pieţele unde deja este prezent, dar şi pe altele noi, precum cele din Europa Centrală.

„SUA şi Israel rămân pieţe prin­cipale, tradiţionale. Totodată avem vânzări foarte bune în Italia, Spania, Anglia datorită comu­nităţilor de români din aceste ţări. Exporturile de vin vor creşte însă datorită pieţelor emer­g­ente“, spune Daniel Ne­grescu, brand ma­nager al Murfatlar România.

Murfatlar România admi­nistrează în pre­zent peste 3.100 de hectare de viţă-de-vie, iar în mo­mentul de faţă aproximativ 2.400 de hectare sunt pe rod, cuprinzând peste zece soiuri de bază. „Producţia din 2015 va fi una de calitate, în special pentru vinurile roşii. Vorbim despre un an ce poate fi încadrat la foarte bun şi excepţional pe alocuri, un an cu mult soare, dar şi cu ploi dozate perfect de Creator“. Negrescu pre­cizează că actuala cam­panie de cules nu s-a încheiat, dar, conform estimă­rilor, cantitatea totală estimată este similară celei din 2014.

Murfatlar Ro­mânia, aflată în insol­venţă, a avut afaceri de 113 mil. lei anul trecut, potrivit datelor de la Mi­nisterul Fi­nan­ţelor. Murfatlar este con­trolată de fraţii Do­bronăuţeanu (Ema­nuel - Corneliu şi Ion Şerban), potrivit ulti­melor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO