ZF 24

Musette deschide magazine de pantofi la Londra şi München. "Vrem ca în 2020 să fim o marcă internaţională, cu circa 200 de magazine"

Cristina Bâtlan. Foto: Victor Ciupuliga

Cristina Bâtlan. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Cristina Roşca

31.03.2014, 00:07 6258

Producătorul de încălţăminte Musette, controlat de familia Bâtlan, va deschide magazine în Londra şi Berlin sau München după cele inaugurate anterior la Paris şi Viena.

Compania deţine în prezent 28 de magazine dintre care 19 pe piaţa locală, iar restul în afara ţării, respectiv în Israel (2), Bulgaria (2), Mongolia (1), Liban (1), Franţa (1), Austria (1) şi SUA (1 - în curs de relocare).

„Vrem ca în 2020 să fim o marcă internaţională, cu circa 200 de magazine, cele mai multe în străinătate. Mai deschidem şi în România, în oraşe medii precum Sibiu, Brăila, eventual Arad, însă potenţialul pieţei locale este limitat“, spune Alin Bât­lan, unul dintre acţionarii companiei, alături de Cristina Bâtlan.

Producătorul, care deţine în România două fabrici, a terminat anul trecut cu afaceri de 47 mil. lei (10,7 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul trecut şi duble faţă de 2008, ultimul an de boom economic. Pentru 2014 compania şi-a bugetat un avans similar al businessului. Preţul unei perechi de pantofi de la Musette costă în medie 500 de lei (110 euro).

„Criza a făcut un lucru bun, respectiv a reaşezat valorile. Noi am suferit puţin în 2009, însă după un an ne-am dat seama de ce se întâmplă şi ne-am adaptat. Producţia s-a dublat faţă de 2011, fabrica a ajuns să producă peste 700 de perechi de pantofi pe zi în acest an. Acestora li se adaugă şi genţile şi accesoriile.“

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre magazinul de la Viena şi evoluţia afacerilor companiei

- planurile de extindere, estimări privind afacerile în 2014 

- date despre producţie, preţuri şi strategie 

- planurile companiei privind magazinul din New York 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO