Companii

Turoperatorul Prestige Tours a fost cumpărat de un om de afaceri turc

Turoperatorul Prestige Tours a fost cumpărat de un om de...

Autor: Bianca Dorobanţu

11.03.2016, 11:58 2153

Fondul spaniol de investiţii GED, care deţine grupul Happy Tour, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din România, a vândut turoperatorul Prestige Tours către proprietarul Calypso Tour, Mustafa Kadiroglu, din Turcia, în urma unor negocieri care au durat patru luni.

Mustafa Kadiroglu este cel care deţine Calypso Tour, turoperatorul cu care Prestige Tours a colaborat din 2014, introducând noi destinaţii precum Antalya şi face parte din grupul Caly Gruop. "Vrem să facem din Prestige Tours cel mai mare turoperator la nivel internaţional, nu decât din România", a spus Mustafa Kadiroglu.

„Prin această achiziţie, vrem să introducem şi mai multe destinaţii, să le diversificăm. Dacă anul trecut am avut 2.500 de locuri în avion către Antalya, anul acesta avem 12.000 de locuri", a spus Mustafa Kadiroglu.

Elena Anghel rămâne la conducerea Prestige Tours, alături de echipa sa. "Este o perioadă interesantă şi solicitantă, în care se acordează două culturi şi tradiţii diferite în acelaşi business. Vrem să găsim ritmul de a lucra împreună.", a spus Elena Anghel, CEO Prestige Tours.

Turoperatorul a deschis puncte noi cu plecare din Suceava, începând cu anul acesta. "Ne dorim să schimbăm abordarea faţă de agenţiile de turism, strategia noastră este să construim o comunitate Prestige", a mai spus Elena Anghel.

Pentru 2016, Prestige Tours va opera chartere către destinaţii din Turcia şi Grecia. La nivelul anului trecut, turoperatorul a transportat pe chartere peste 6.000 turişti, iar pentru 2016 sunt estimaţi 20.000 de turişti.

Prestige Tours face parte din Happy Tour Group, deţinut de fondul de investiţii GED, care cuprinde agenţiile de turism Happy Tour şi portalul de rezervări online Paravion.

Grupul Happy Tour a terminat anul trecut cu afaceri de 415 mil. lei (94 mil. euro) în România, în creştere cu 40% faţă de anul precedent. Compania a fost preluată de fondul de investiţii GED în 2007, iar în acea periodă compania era cea mai mare agenţie de turism de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO