Companii

Mutare strategică a Kaufland: retailerul deschide primul magazin dintr-un mall la Sibiu

Mutare strategică a Kaufland: retailerul deschide primul...

Autor: Cristina Roşca

24.08.2016, 00:04 9283

Grupul german Kaufland, liderul comerţului local cu o reţea de peste 100 de hipermarketuri cu afaceri de circa 2 mld. euro anul trecut, va deschide primul magazin al reţelei într-un mall din România, în centrul comercial Festival Shopping Center din Sibiu.

Compania a semnat ieri contractul de închiriere a spaţiului cu compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development, controlată de familia de antreprenori Tănăsoiu şi de olandezul Ellko Kortaweg. 

În această tranzacţie nemţii de la Kaufland au fost asistaţi de compania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate, compania Primavera Development lucând cu DTZ. Cele două părţi negociază deja de multă vreme, însă contractul a fost semnat ieri.

Kaufland mai are două magazine în Sibiu. Aceasta este o mutare strategică pentru nemţii de la Kaufland, care au deschis până acum toate magazinele de sine stătătoare, pe terenuri proprii. Decizia de a merge în mall vine în contextul în care şi celelalte reţele de hipermarketuri – Auchan, Cora şi Carrefour – au deja magazine ce operează în spaţii închiriate în centre comerciale. Kaufland este prezent pe piaţa din România de mai bine de un deceniu, perioadă în care s-au dezvoltat câteva zeci de centre comerciale şi malluri. Totuşi, nemţii au mers înainte în această perioadă cu strategia proprie de a merge independent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO