Companii

Narcoffee Roasters inaugurează prima cafenea din Bucureşti şi vrea să ajungă la şase unităţi în acest an, investiţie de 500.000 euro

..

..

Autor: Roxana Rosu

16.08.2017, 15:05 15887

Narcoffee Roasters, lanţul de cafenele de specialitate lansat în Cluj-Napoca de către Marcelus Suciu, fondatorul Marty Restaurants, şi Dan Isai, fondatorul Salad Box, inaugurează luna aceasta prima cafenea din Bucureşti, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni.

Planul fondatorilor este de a ajunge la minim 6 unităţi în oraşe cheie din ţară până la finalul acestui an, investiţa totală pentru întregul proiect fiind de 500.000 de euro.

Cu o suprafaţă de peste 110 mp (interior şi terasă), noua locaţie Narcoffee Roasters este cea de-a patra unitate din reţeaua proiectului clujean şi prima din Capitală. Mizând pe specialităţi pe bază de cafea de origine, fondatorii anticipează în prima lună de funcţionare peste 10.000 de clienţi în noul spaţiu.

„Suntem de părere că 3rd wave coffee, cum este denumit fenomenul cafenelelor de specialitate, este în plin avânt în România, cu precădere în Capitală. Observăm deja o evoluţie în rândul consumatorilor de la o banală „cafea cu lapte” la una de origine, însă considerăm că pentru a educa şi stârni interesul unui public specializat cât mai amplu, este necesară prezenţa unei reţele puternice, cu locaţii în toate marile oraşe”, declară Marcelus Suciu, co-fondator Narcoffee Roasters, decizia de a extinde conceptul la nivel naţional. 

Meniul cafenelei se împarte în două categorii: meniu pe bază de espresso, adică specialităţi de cafea precum flat white, long black sau latte şi un meniu pe bază de cafea la filtru, precum V60, Chemex, Aeropress sau Cold Brew. În plus, meniul mai include şi infuzii de ceai negru Indian sau Matcha, precum şi răcoritoare din fructe presate la rece.

 „Ţinând cont de sezonalitate şi de preferinţele publicului, credem că printre cele mai populare produse se vor regăsi cappuccino, flat white, iced latte şi Cold Brew la sticlă, cea din urmă reprezentând o cafea infuzată la rece timp de 12 ore, pe bază de cafea de origine din Kenya, îmbuteliată de către noi”, a menţionat Marius Nica, head barista în cadrul Narcoffee Roasters.

Materia primă este adusă din ţări precum Costa Rica, Etiopia, Guatemala sau Columbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO