Companii

Nazare le cere constructorilor să finalizeze tronsonul de autostradă Deva-Orăştie până în octombrie

Nazare cere ca lucrările pe tronsonul de autostradă Deva-Orăştie să fie finalizate până în octombrie

Autor: Medrea Nicoleta

25.03.2012, 15:29 699

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, le-a cerut constructorilor tronsonului de autostradă Deva-Orăştie să finalizeze lucrarea până în luna octombrie, cu patru luni înainte de termenul specificat în contract, declarându-se mulţumit de lucrări şi spunând că "e bine, dar se poate şi mai bine".

Ministrul Alexandru Nazare a inspectat, duminică, lucrările la tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, în zona podului peste Mureş din apropiere de Simeria.
El s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor.

"Pe acest tronson avem finalizate terasamentele în proporţie de 60 la sută şi podurile în proporţie de 40 la sută (vor fi 21 de poduri - n.r.). Stăm bine, dar vrem să fie şi mai bine. Aici se lucrează pe două schimburi, le-am sugerat să lucreze pe trei schimburi, mai ales că vremea le permite, şi vreau ca să dăm în folosinţă până în luna octombrie toţi cei 32 de kilometri. E bine, dar se poate şi mai bine. Este mai bine decât în Timiş sau Arad, dar ar fi o premieră pentru ISPA să se finalizeze mai devreme", a declarat Nazare.

Întrebat dacă finalizarea celor 32,5 kilometri de autostradă înainte de termen are vreo legătură cu alegerile care vor avea loc anul acesta, ministrul Transporturilor nu a dat un răspuns clar.

"O să fim cu ochii pe cei care fac celelalte tronsoane de autostradă, astfel încât acest tronson să se lege de un altul, pentru a se putea circula", a spus el.

Tronsonul Deva - Orăştie, de pe traseul autostrăzii Nădlac - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa, beneficiază de o finanţare în valoare de 177,92 milioane de euro (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului României este de 69 de milioane de euro, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 32,5 kilometri, cu două benzi pe sens. Pe traseu vor fi construite 21 de poduri, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş, care va avea o deschidere de 720 de metri. De asemenea, vor fi două noduri rutiere, peste 100 de podeţe şi aproape 19 kilometri prevăzuţi cu panouri antifonice.

Termenele de finalizare a lucrărilor sunt august 2012 pentru segmentul Simeria - Orăştie (17,7 kilometri) şi februarie 2013 pentru sectorul Deva - Simeria (14,8 kilometri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO