Companii

Nazare vrea un masterplan pentru infrastructura de transport din ţară

Nazare vrea un masterplan pentru infrastructura de transport din ţară

Autor: Andreea Mioara Neferu

12.04.2012, 17:04 858

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat două contracte de consultanţă pentru elaborarea masterplanului general de transport al României şi pentru managementul POS-T, în scopul creştereii ratei de aborbţie de fonduri europene. Cele două contracte, cu o valoare de circa 16 milioane de lei (3,7 milioane de euro), sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile.

"Cele două proiecte sunt temelia unei construcţii pe termen lung în cadrul Ministerului Transporturilor şi a Programului Operaţional Sectorial-Transporturi, venind şi în întâmpinarea discuţiilor avute în ultimul timp cu DG Regio şi alţi parteneri europeni", a declarat Alexandru Nazare, ministrul transporturilor.

Contractul pentru elaborarea masterplanului general de transport a fost acordat companiei Aecom Ingenieria şi va costa 9,5 milioane de lei (2,2 milioane de euro). Masterplanul va consta, printre altele, şi în estimarea cererii de transport şi a fluxurilor de trafic până în 2030.

Pe de altă parte, contractul privind serviciile de consultanţă pentru management de program a fost atribuit asocierii formate din firmele European Funds Invest, Aesa-Agriconsulting Europe, Avensa Consulting şi va costa 6,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro).

"Am fi avut nevoie de aceste proiecte încă din 2007, dar cu ajutorul lor vom putea suplini nevoile mari de asistenţă tehnică şi vom putea dezvolta un masterplan general de transport în România, asigurând predictibilitate şi orientare spre rezultate în politicile MTI. În plus, vom putea construi un program operaţional viabil şi o autoritate de management eficientă şi în perspectiva următoarei programări financiare a UE", a mai spus Nazare.

Ministerul Transporturilor a absorbit până la finalul lunii martie circa 6% din fondurile europene pe care le are la dispoziţie în exerciţiul financiar 2007-2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO