Companii

Neamţul care a luat fabricile de vagoane ale lui Burci a preluat o creanţă de 117 mil. lei la Jolidon

Neamţul care a luat fabricile de vagoane ale lui Burci a...

Autor: Cristina Roşca

28.08.2015, 00:07 6493

Antreprenorul german Thomas Manns, care a preluat anterior fabricile de vagoane ale lui Cristian Burci, aflate în insolvenţă, este cel mai mare creditor al produ­cătorului şi retailerului de lenjerie intimă Jolidon, intrat în insolvenţă la propria cerere în urmă cu circa două luni.

Manns, prin intermediul companiei Astra Rail Management Gmbh,  a preluat o creanţă de 117 mil. lei de la BCR înainte de intrarea insolvenţă a Jolidon, iar astăzi este cel mai mare creditor al afacerii fondate de Gabriel Cârlig care are datorii de 320 de milioane de lei către 350 de creditori. Astfel Manns are de recuperat aproape o treime din totalul datoriilor Jolidon. În piaţă, creanţele garantate cu ipotecă (cum este cazul celei preluate de Astra Rail Management Gmbh de la BCR) pot fi preluate cu un „preţ“ de până la 20% din valoarea nominală.

Astra Rail Management Gmbh este acţionar al companiei Astra Rail Industries din Arad, firma creată de antreprenorul german Thomas Manns după ce a preluat fabricile de vagoane ale lui Cristian Burci, aflate în insolvenţă. Şi atunci, Manns a negociat cu băncile care au finanţat businessul lui Burci şi a dobândit controlul fostelor companii Meva, Romvag Caracal şi Astra Vagoane Arad. Informaţiile despre Thomas Manns, 38 de ani, sunt însă puţine.

În 2014 businessul Jolidon a scăzut la 64 mil. lei de la 97 mil. lei în anul anterior. Mai mult, pierderile s-au adâncit de la 3 la 99 de milioane de lei în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO