Companii

Nelu Iordache a facut profit de 31 mil. € cu firma de constructii

Nelu Iordache a facut profit de 31 mil. € cu firma de constructii
03.06.2010, 23:49 221

Compania de constructii Romstrade din Giurgiu, controlata deNelu Iordache, a inregistrat anul trecut un profit net de 133,9mil. lei (31,6 mil. euro), dublu fata de anul precedent, chiar dacasectorul constructiilor a scazut cu 17% anul trecut, pentru ca aavut in derulare mai multe contracte castigate in 2008.

Businessul Romstrade a crescut in conditiile in care CompaniaNationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a avut unbuget record pentru ultimii cinci ani, investind aproape 1,2 mld.euro pentru construirea de autostrazi si reabilitarea de drumurinationale.

Romstrade a castigat in perioada 2007-2009 in parteneriat sau inmod direct contracte cu statul in valoare de 600 mil. euro, cel maimare fiind reabilitarea drumului Transalpina pe o lungime de 148 kmdintre Transilvania si Oltenia, contract de 385 mil. euro.Reabilitarea Transalpina a generat de altfel si cel mai mare volumde lucrari pentru companie, in conditiile in care Romstrade aprimit o finantare de 140 mil. euro de la banca elvetiana CreditSuisse pentru finantarea lucrarilor, suma care a fost consumataintegral anul trecut. Compania din Giurgiu a inregistrat in 2009 ocifra de afaceri de 1,13 mld. lei (267,9 mil. euro), in crestere cu14% fata de anul precedent, devenind cel mai mare constructor de pepiata locala. Romstrade a depasit astfel Hidroconstructia, cuafaceri de 265 mil. euro, care a ocupat in ultimii zece ani primapozitie in topul companiilor de constructii.

Odata cu reducerea bugetului de investitii al Guvernului pentruinfrastructura, Nelu Iordache si-a bugetat pentru anul acesta oscadere a cifrei de afaceri cu 13%, pana la 990,8 mil. lei, in timpce profitul va scadea pana la 92 mil. lei.

Iordache a reusit in ultimii trei ani de zile sa-i depaseasca pealti antreprenori romani, cunoscuti ca regi ai asfaltului precumDorinel Umbrarescu (proprietarul Spedition UMB din Bacau), CostelCasuneanu (care controleaza PA & CO International), TheodorBerna (proprietarul Tehnologica Radion) sau Dan Besciu(proprietarul Euro Construct Trading '98), dar si companii straineprecum Strabag (Austria), Colas (Franta) sau Astaldi (Italia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO