Companii

Nelu Iordache i-a angajat pe nemţii de la Lufthansa pentru consultanţă la aeroportul din Adunaţii Copăceni

Nelu Iordache i-a angajat pe nemţii de la Lufthansa pentru consultanţă la aeroportul din Adunaţii Copăceni

Autor: Mirabela Tiron

18.04.2012, 11:25 3134

Compania Infra Group, deţinută de Romstrade şi Blue Air, firme controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, a semnat un contract de consultanţă financiară cu Lufthansa Consulting, o filială independentă a companiei aviatice germane omonime.

Acordul vizează demarara proiectului aeroportului internaţional Bucureşti Sud, din Adunaţii Copăceni.
Aeroportul va fi proiectat să găzduiască aeronave de categoria C, pentru zboruri scurte şi medii în spaţiul european, cu o capacitate de până la 180 de pasageri.

Lufthansa Consulting a fost înfiinţată în 1998 şi asigură servicii şi soluţii la nivel mondial în industria transportului aerian, fiind o filială independentă a Lufthansa Aviation Group.

Aeroportul privat va acoperi o suprafaţă de 255 de hectare şi va necesita o investiţie estimată la 200 milioane euro. Aerogara va fi proiectată să deservească aeronave de categoria C, destinate pentru zboruri pe distanţe scurte şi medii în spaţiul european şi în statele vecine cu acesta.

Durata proiectului va fi de aproximativ 30 de luni de la obţinerea autorizaţiei de construcţie, a anunţat miercuri Infra Group.

Infra Group a fost înfiinţată la începuitul anului 2010 şi asigură servicii de handling pasageri, rampă şi cargo în cadrul aerogărilor Henri Coandă din Otopeni, George Enescu din Bacău şi aeroportul din Sibiu, deservind peste 400 de zboruri lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO