Companii

Nelu Iordache mai pune o „caramida” in transporturi: a infiintat Blue Line Cai Ferate

Nelu Iordache mai pune o „caramida” in transporturi: a infiintat Blue Line Cai Ferate
16.05.2010, 23:05 438

Nelu Iordache, 42 de ani, care detine un holding cu afaceri depeste jumatate de miliard de euro in constructii, transport aeriansi pomicultura, intra in businessul de transport pe calea feratadupa ce a infiintat compania Blue Line Cai Ferate, conform datelorpublicate in Monitorul Oficial.

Compania de transport pe calea ferata inregistrata in comunaAdunatii-Copaceni are ca actionari doua firme al caror proprietareste Nelu Iordache, respectiv firma de constructii Romstrade, caredetine 75% din capitalul social, si firma de transport aerian BlueAir cu 25% dintre participatii. Administratorul Blue Line CaiFerate este Rizea Razvan, care are o durata a mandatului de patruani. Rizea este si directorul general al companiei Blue Aero, carea preluat concesiunea aeroportului din Bacau.

Omul de afaceri a precizat intr-un interviu acordat ZF lainceputul acestui an ca intentioneaza sa intre pe segmentul privatde calatori pe calea ferata, mai intai in zona Moldovei, pentru aaduce cu trenul la aeroportul din Bacau locuitorii din oraseleapropiate precum Galati, Focsani, Buzau, Suceava si Piatra-Neamt.Iordache estima atunci o investitie initiala in acest business decirca 2 mil. euro, suma necesara pentru achizitionarea a doua rameelectrice care sa asigure naveta intre Bacau si unul dintre oraseleapropiate.

Nelu Iordache are in concesiune Aeroportul International GeorgeEnescu din Bacau, pe o perioada de 34 de ani, dupa ce anul trecut acastigat acest contract. In 2009, traficul aeroportului din Bacau afost de 250.000 de pasageri. De la baza din Bacau, Blue Airopereaza curse catre Londra, Paris, Milano, Roma, Cuneo siBologna.

Iordache este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri,care detine un grup de firme din care fac parte compania deconstructii Romstrade, operatorul aerian low-cost Blue Air, firmade taxi aerian Direct Aero Service si ferma pomicola Andany Trading(brandul La Mosie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO