Companii

Nemtii au ajuns sa detina 60% din comertul modern

23.02.2010, 23:11 23

Grupul german LIDL & Schwarz i-a devansat pe francezii de laCarrefour in clasamentul celor mai mari comercianti de pe piatalocala odata cu achizitia retelei de discountere Plus.

Dupa integrarea celor 96 de magazine preluate, grupul detinut defamilia Schwarz, care mai opereaza o retea de 45 de hipermarketuriKaufland, va ajunge la afaceri estimate de ZF la 1,3 mld. euro inRomania, fata de 1,13 mld. euro cat a raportat Carrefour pe 2009 cu23 de hipermarketuri si 25 de supermarketuri operationale.

In topul celor mai mari trei retaileri raman astfel doar grupurigermane, Metro (cu Real si Metro Cash & Carry), Rewe (cuSelgros, Billa si Penny Market) si LIDL & Schwarz, care detinimpreuna peste 60% din comertul alimentar modern - o piata estimatala aproape 8 mld. euro la nivelul anului trecut.

Este pentru prima data cand un retailer cu discount ajunge atatde sus in ierarhia marilor lanturi de magazine active in Romania,pe care "piesele de rezistenta" erau pana anul acestahipermarketurile.

2010 se anunta a fi un al doilea an al discounterelor.

LIDL & Schwarz ar putea tinti astfel primul loc pe piatadiscounterelor, dar si pe cea a hipermarketurilor, pe care aanuntat pentru 2010 cel putin 6 deschideri de magazineKaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO