Companii

Nemţii de la Claas vând mai multe combine în România decât în Italia

Nemţii de la Claas vând mai multe combine în România decât în Italia

Autor: Gabriel Razi

29.05.2012, 00:05 3019

Gigantul german Claas, cu afaceri de 3,3 miliarde de euro la nivel mondial, a ajuns să aibă în România afaceri mai mari decât în Spania sau Italia după ce piaţalocală a combinelor s-a dublat în cinci ani ca urmare a cererii generate de proiectele pe bani europeni derulate de fermieri.

"Piaţa din România vine după Germania, Franţa şi Polonia. Anul trecut am vândut pe plan local 160 de tractoare şi 196 de combine. Ţinta noastră pentru piaţa din România este să avem o cotă de piaţă de 40% pentru combine şi una de 15%-20% pentru tractoare", a spus Luigi Radu, director vânzări şi marketing al Claas în România.

Claas a vândut în România tractoare şi combine de 48,5 mil. euro anul trecut, adică 8,6% din totalul vânzărilor din regiune. O combină costă între 40.000 şi 250.000 euro.

Vânzările mai mari de utilaje ale Claas în România faţă de Spania sau Italia se explică prin faptul că pieţele de profil de Occident sunt saturate faţă de cele din Est şi vin după ce agricultura a generat anul trecut 20 mld. euro.
 
 
Citiţi mai multe despre planurile Claas în Româniaaici.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO