Companii

Nemţii de la Daimler au dat lovitura cu fabrica de cutii de viteze de la Sebeş: afaceri de 13 ori mai mari. "În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi"

Nemţii de la Daimler au dat lovitura cu fabrica de cutii...

Autor: Bogdan Alecu

02.11.2017, 00:07 43410

Daimler (Mercedes-Benz), cu Star Assembly, se pregăteşte să devină a doua cea mai mare companie din industria auto locală după Dacia.

Businessul Star Assembly, com­pa­nie parte a concernului Daimler care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a urcat în prima jumătate a acestui an la peste 3,5 mld. lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima ju­mă­tate a anului trecut, potrivit datelor pu­blice. Mai mult, com­pa­nia a înregistrat în pri­mul se­mestru un busi­ness mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează in­trării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari“, explică reprezen­tan­ţii Star Assembly.

Este cel mai mare salt realizat de o com­panie din România de la Nokia încoace, în condiţiile în care nemţii au urcat de la 1 mil. lei în 2013 la 7 miliarde de lei estimat anul acesta.

Creşterea puternică înregistrată de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inau­gu­rat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Merce­des-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regă­seşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar po­tenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş. Totodată, nu­mărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului trecut la 1.743 în primul semestru din acest an.

Dacă producţia menţine cadenţa şi în a doua jumătate a anului, compania va urca spre 7 mld. lei sau 1,52 mld. euro, devenind astfel a doua cea mai mare companie din industria auto locală după cifra de afaceri pe o singură entitate juridică.

Următorul pas la Sebeş este de a demara activitatea în uzina ce va recondiţiona cutii de viteze care va fi gata la începutul anului următor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO