Companii

Nemţii de la Kaufland îşi fac singuri magazinele după afacerea Wigler

Nemţii de la Kaufland îşi fac singuri magazinele după...

Autor: Cristina Roşca

27.06.2016, 00:07 2436
Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri de peste 2 mld. euro anul trecut, vrea să creeze un depar­tament intern care să se ocupe de dezvoltarea magazinelor şi a cen­trelor de distribuţie, potri­vit surselor ZF.

Astfel, compania vrea să renunţe la inter­mediarii care până acum luau un proiect de la lanţul german, ridicau un magazin, îl pregăteau la cheie şi apoi îl vindeau către Kaufland. Reprezentanţii com­pa­niei nu au comentat pe marginea acestui subiect.

Decizia vine în contextul în care numele Kaufland a apărut anul trecut în scandalul de corupţie care îl are în centru pe Wigler Solomon, consilierul personal al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu. Acesta a fost condamnat la un an şi patru luni cu executare cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Potrivit comuni­catului de presă emis de DNA, Wigler Solomon a pretins în perioada mai-iunie 2012-mai 2015 în mai multe rânduri sume de bani pentru a interveni în obţinerea de aprobări pentru planuri urba­nis­tice zonale (PUZ-uri) pentru o reţea de supermarketuri. În acest dosar singura acuzaţie oficială este cea împotriva lui Wigler Solomon.

Nici reţeaua de supermar­keturi şi nici omul de afaceri menţionat ca denunţător în dosar nu apar ca părţi incriminate în dosar, iar numele lor nu sunt publice.

Numele Kaufland a fost vehiculat în contextul în care reţeaua a făcut o donaţie primăriei pentru un teren de circa 340 mp, donaţie aprobată în şedinţa Consiliului general al primăriei din 28 mai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO