Companii

Nemţii de la Miele dezvoltă la Braşov o divizie de software care să deservească tot grupul

Nemţii de la Miele dezvoltă la Braşov o divizie de...

Autor: Cristina Roşca

18.11.2015, 00:07 1580

Producătorul german de aparatură electro­casnică de lux Miele, cu afaceri anuale de 3,5 mld. euro, dezvoltă o divizie de software în judeţul Braşov, unde deja compania deţine o fabrică de componente.

„În cadrul noii divizii, care va deservi grupul Miele, vor fi realizate programele software pentru o gamă extrem de variată de electrocasnice şi produse profesionale Miele“, spune Hartmut Hohaus, director general al Miele Tehnica. Compania deja a început angajările, însă va continua să extindă echipa şi în 2016.

Aceasta este doar una dintre direcţiile de dezvoltare ale nemţilor pe piaţa locală, ei dorind de asemenea să extindă „substanţial“ capacitatea de producţie a fabricii, care a terminat anul financiar 2014-2015 cu afaceri de aproape 37 mil. euro. Grupul german a construit de la zero fabrica de la Braşov în care a investit 24 mil. euro şi pe care a inaugurat-o în septembrie 2009. Aici Miele produce componente pentru toată aparatura Miele.

Construcţia fabricii de subansambluri pentru aparatura electrocasnică a început la finalul lui 2008, după ce germanii au achiziţionat un teren de 13,4 hectare în parcul industrial Feldioara - Halchiu, parc în care mai sunt instalate şi companiile Reinert - producător de mezeluri, Condmag sau fabrica de lactate Olympus Dairy. Parcul industrial are o suprafaţă de 225 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO