Companii

Nemtii de la Preh fac 400 de angajari la Brasov pentru Audi

26.08.2009, 17:40 863

Producatorul german de componente auto Preh a investit 3 milioane de euro pentru o fabrica in Brasov, care urmeaza sa ajunga la 400 de angajati intr-un interval de doi ani. Investitia este realizata intr-o perioada in care industria auto trece printr-o restructurare de capacitati de productie si restructurari de personal la nivel mondial.

Directorul companiei, Mihaela Forgaciu, care a lucrat timp de 14 ani in cadrul Draxlmaier Romania, spune ca fabrica ce va fi inaugurata saptamana viitoare are o tinta a cifrei de afaceri de 20 mil. euro pentru 2010, de cinci ori mai mare decat cea previzionata pentru 2009.

"Pietele sunt in revenire, iar client principal este VW. Grupul are acum cu 30% mai multe comenzi de la VW decat contractul initial, bineinteles pentru modele de clasa medie. Problemele in industrie apar acum la clasele superioare de masini", a expliat Forgaciu. Preh, cu afaceri de peste 300 mil. euro in 2008, are fabrici in America de Nord, Germania, Portugalia si Romania, iar la Brasov va produce sisteme de comanda pentru interiorul autovehiculelor, in principal pentru Audi si VW.

Compania a inchiriat o hala de productie, a carei constructie a costat 7 milioane de euro, in Brasov, iar primele linii de productie au fost transferate din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO