Companii

Nemtii fac Chio-Chips langa elicoptere, la Ghimbav

21.01.2010, 23:11 536

Compania germana Intersnack este cel mai nou producator atras laGhimbav, judetul Brasov, un oras care s-a dezvoltat pana acum maiales datorita investitiilor in productia de elicoptere pe platformaIAR si de subansambluri auto.

"Intersnack a investit peste 7 milioane de euro in noua unitatede productie de la Ghimbav, unde am relocat fabrica din incintafostei intreprinderi Tractorul Brasov care avea un viitor incert,fiind intr-un spatiu inchiriat", a declarat Cristian Rey,directorul general al Intersnack Romania.

Acesta este singurul proiect mare de investitii finalizat inultimul an pe piata locala a snacks-urilor sarate, estimata lapeste 200 mil. euro, pe care activeaza si gigantul americanPepsiCo, proprietarul Star Foods. Intersnack a avut afaceri decirca 39 mil. euro in 2008 si a demarat productia in Romania inanul 2003, la Brasov. Consumul de chips-uri s-a redus anul trecut,dupa ce in 2008 si-a diminuat ritmul de crestere sub 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO