Companii

NEPI a pus mâna pe cel mai mare parc de retail din afara Capitalei, Shopping Center Sibiu

Alex Morar, NEPI

Alex Morar, NEPI

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.06.2016, 00:07 1514
Grupul sud-african NEPI, compania cu cel mai mare portofoliu din România în real estate, a cumpărat, pentru 100 de milioane de euro, cel mai mare parc de retail din afara Bucureştiului, Shopping City Sibiu, de la investitorul Argo, care mai deţine trei parcuri de retail în România, la Oradea, Iaşi şi Suceava.

Centrul comercial din Sibiu are peste 79.000 de metri pătraţi închiriabili şi este singurul centru modern de retail cu două ancore alimentare - Auchan şi Carrefour.

Până la această tran­zac­ţie, portofoliul NEPI în România avea o valoare de 1,6 miliarde de euro şi 31 de proprietăţi gene­ra­toare, dintre care 15 de retail. Veniturile anuale pe care compania le obţine din chirii sunt de 142,2 mi­lioa­ne de euro, iar supra­faţa închiriabilă a tuturor proiectelor este de 1 milion de metri pătraţi.

NEPI a devenit recent unicul proprietar al Mega Mall, unde până acum grupul austriac Real4You deţinea o participaţie de 30%.

La nivel de grup, NEPI a achiziţionat un teren de 3,3 hectare în Novi Sad, Serbia, pe care intenţionează să dezvolte un mall de aproximativ 50.000 de metri pătraţi închiriabili.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO