Companii

NEPI ia „nota” BBB- cu perspectivă stabilă de la Standard & Poor’s

NEPI ia „nota” BBB- cu perspectivă stabilă de la...

Autor: Andreea Neferu

13.10.2015, 11:09 799

Dezvoltatorul imobiliar NEPI, cu active totale de 1,7 miliarde de euro, a primit de la agenţia Standard & Poor’s un rating preliminar de credit BBB- pentru finanţare pe termen lung, cu perspectivă stabilă.

“Profilul de business al NEPI este susţinut de poziţia sa ca cel mai mare proprietar de spaţii de retail din România”, afirmă reprezentanţii Standard & Poor’s într-un raport în care anunţă că au acordat un calificativ preliminar dezvoltatorului, ratingul final urmând să fie stabilit în urma unor analize.

“Acest rating (…) permite companiei să ia în considerare emiterea de obligaţiuni negarantate la nivel de grup, pentru optimizarea surselor de finanţare”, arată NEPI într-un raport transmis către bursă. Este pentru prima oară când agenţia Standard & Poor’s acordă un rating dezvoltatorului, potrivit informaţiilor ZF.

Compania a atras recent, în urma unui plasament privat accelerat, circa 130 de milioane de euro, de două ori mai mult decât suma vizată initial.

Din portofoliul NEPI fac parte centrele comerciale Mega Mall şi Promenada, dar şi proiecte precum Vulcan Value Center, Auchan Titan, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City.

De asemenea, NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din  Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO