Companii

NEPI rămâne fără unul dintre directorii executivi. Tiberiu Smaranda pleacă pentru „alte oportunităţi“

NEPI rămâne fără unul dintre directorii executivi....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.06.2016, 19:11 960

Tiberiu Smaranda, unul dintre direc­torii executivi din cadrul fondului sud-african de investiţii NEPI, care deţine pe piaţa locală mai multe proiecte de birouri şi centre comerciale, printre care Promenada şi Mega Mall, pleacă din companie, după aproximativ şapte ani în care a lucrat la NEPI. Smaranda va mai colabora o perioadă cu NEPI, urmând să plece din funcţie la 1 septembrie.

„Rămân în ţară şi voi continua să colaborez cu NEPI şi după 1 septembrie, pentru că rămân consultant pe anumite proiecte existente. Nu pot pleca aşa uşor, după tot ce am construit. Voi rămâne în real estate şi voi face investiţii pe cont propriu“, spune Tiberiu Smaranda. El a început să lucreze la NEPI în 2009, din funcţia de leasing manager, iar în pre­­zent este responsabil pentru dezvol­tarea sec­to­rului de retail în cadrul companiei.

„Tiberiu Smaranda intenţionează să se retragă din poziţia de director executiv la 1 septembrie 2016, luând decizia de a căuta alte oportunităţi de business. Tiberiu va rămâ­ne implicat în afacere în perioada urmă­toare, pentru a asigura o tranziţie uşoară. Directorii au în vedere candidaţi pen­tru rolurile executive în boardul com­paniei“, se arată în anunţul publicat de com­panie. România concentrează 88% dintre pro­prietăţile închiriabile ale fondului sud-african de investiţii NEPI, fiind ţara cu cea mai mare pondere în care grupul deţine spaţii. De pe piaţa locală, compania obţine 83% dintre chiriile brute. Restul este repre­zentat de spaţiile pe care NEPI le adminis­trează în Slovacia şi în Serbia.

Pe zona de retail, NEPI are pe piaţa locală proiectele Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, precum şi alte pro­iecte în ţară: City Park în Constanţa, Shop­p­ing City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Au­rora Shopping Mall din Buzău.

Compania mai are şi alte centre regio­nale în ţară, toate având ca ancoră alimen­tară hipermarketuri Kaufland sau Carre­four. Grupul intenţionează să extindă supra­feţele pe care le are în Sfântu Gheorghe şi Vaslui, unde operează deja astfel de centre regionale.

Proiectele de birouri ale companiei, segmentul secundar în portofoliul NEPI, sunt Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview şi The Office - cu cele două faze de dezvoltare. Pe industrial, NEPI are Râşnov Industrial Facility şi Otopeni Warehouse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO