Companii

Nestlé scoate la vânzare mai multe depozite şi un hectar de terenuri

Nestlé scoate la vânzare mai multe depozite şi un...

Autor: Cristina Roşca

09.12.2015, 00:07 1455

Gigantul elveţian Nestlé scoate la vânzare terenuri din şapte judeţe ale ţării cu o suprafaţă cumulată de aproape 10.000 de metri pătraţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate în Monitorul Oficial.

Odată cu aceste terenuri sunt scoase la vânzare şi mai multe depozite şi birouri pe care compania le deţinea în ţară, în judeţe precum Timiş, Cluj sau Ilfov, potrivit ace­leiaşi surse.

„Dorim să vă confirmăm faptul că în acest moment, proprietăţile puse în vânzare de către Nestlé România sunt localizate în Glina (judeţul Ilfov), în Cluj-Napoca (judeţul Cluj) şi în judeţul Bihor. Aceste proprietăţi reprezintă foste depozite. Cea mai mare proprietate este depozitul din Glina, cu o suprafaţă de 6.760 de metri pătraţi. Suntem în prezent în negocieri pentru fiecare proprietate dispo­ni­bilă, dar nu avem un termen stabilit pentru finalizarea tranzacţiilor“, spune Raluca Radu, corporate af­fairs specialist în cadrul Nestlé.

Potrivit datelor Ziarului Finan­ciar, aceste depozite se află în por­to­foliul companiei de circa un deceniu, de când gigantul elveţian a preluat producătorul grec de înghe­ţată Delta Ice Cream, care avea atunci şi o fabrică în România, la Bu­cureşti, dar şi mai multe depozite în ţară. Nestlé a renunţat la pro­duc­ţia de îngheţată din România în 2008.

Astăzi compania, cu afaceri de circa 645 mil. lei anul trecut, mai deţine o fabrică la Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO